Смакота! Рецепт паски від Катерини Бужинської

Катерина Бужинська
До Великодня залишилось всього кілька днів і саме час підготуватися до свята та замислитися над головною стравою — паскою!

У Великдень особливо хочеться порадувати рідних смачними стравами. Та найголовніше — ніжною, запашною паскою. Якщо ви ще не визначилися з улюбленим рецептом, але налаштовані приготувати цього року найсмачнішу паску, радимо зберегти рецепт від Катерини Бужинської!

Читайте также

Пальчики оближешь: Оля Полякова учит готовить вкуснейшую пасху

Пальчики оближешь: Оля Полякова учит готовить вкуснейшую пасху

Пальчики оближешь! Три рецепта вкуснейших блюд на Пасху

Пальчики оближешь! Три рецепта вкуснейших блюд на Пасху

У Великдень особливо хочеться порадувати рідних смачними стравами. І найголовніше — ніжною, запашною паскою. Якщо ви ще не визначилися з улюбленим рецептом, але налаштовані приготувати цього року найсмачнішу паску, радимо зберігати рецепт від Катерини Бужинської!

Готуємо опару та тісто 

  1. Дріжджі (0,35 г) розбавляємо теплим молоком 2,5 % (200 г), додаємо цукор (20 г) і в кінці борошно (150 г). Залишаємо на 40 хвилин.
  2. Після закінчення цього часу додаємо в опару персиковий йогурт (100 г), ванільний цукор (2 пачки), сіль (6 г), цукор (100 г), жовтки (5 шт.).
  3. Потім додаємо натуральну ваніль (100 г), цедру (1 лимон), цукрову пудру, вершкове масло (100 г), соняшникову олію (50 г), коньяк (15 г), борошно (500 г), цукати апельсина (150 г), ізюм (150 г).
  4. Викладаємо у форми і випікаємо впродовж 50 хвилин при температурі 160 градусів.

У Великдень особливо хочеться порадувати рідних смачними стравами. І найголовніше — ніжною, запашною паскою. Якщо ви ще не визначилися з улюбленим рецептом, але налаштовані приготувати цього року найсмачнішу паску, радимо зберігати рецепт від Катерини Бужинської!

Готуємо глазур

  1. Змішуємо цукор (750 г) і воду (150 г). Варимо до середньої м'якості. Потім додаємо оцет (1 ч.л.).
  2. Окремо замочуємо желатин (10 г) у воді (60 г).
  3. Збиваємо до білого кольору цукрову суміш. Додаємо білок (50 г) і збиваємо до хорошої щільності. Додаємо розм'якшений желатин і трішки збиваємо.
  4. На холодну паску наносимо глазур. Якщо потрібно підфарбувати, то білки підфарбовуємо харчовою фарбою будь-якого кольору і наносимо на білу глазур.
  5. Прикрашаємо горіхами, сухофруктами, бадьяном, паличками кориці.

Смачної паски!

У Великдень особливо хочеться порадувати рідних смачними стравами. І найголовніше — ніжною, запашною паскою. Якщо ви ще не визначилися з улюбленим рецептом, але налаштовані приготувати цього року найсмачнішу паску, радимо зберігати рецепт від Катерини Бужинської!

Фото: архів Катерини Бужинської 

Flora Hub
Предыдущий материал

Flora Hub: Пространство для дня рождения и настроения

Ольга Сумская готовит творожную пасху
Следующий материал

Нежнейшее блюдо: рецепт творожной пасхи от Ольги Сумской

Новости партнеров